Zwemcentrum In de Bende officieel geopend!

19-09-2022
19-09-2022

Zwemcentrum In de Bende officieel geopend!

Zwemcentrum In de Bende in Landgraaf is vrijdag 9 september officieel geopend. Het nieuwe doelgroepenbad is al geruime tijd in gebruik, maar Covid beperkingen weerhielden de exploitant van de officiële opening met een feestelijk tintje.

Gadegeslagen door burgemeester Richard de Boer, de wethouders Alex Schiffelers en Bart Smeets en een zeventigtal genodigden, openden wethouder Freed Janssen, portefeuillehouder Sport en Bewegen, en locatie-manager Adriënne van de Laar de toegang tot de zwemzaal door een uit zwemkurken bestaande ketting te ontknopen, die de toegang blokkeerde.

Miryam Mommertz en Anita Jongen in zonnetje gezet door wethouder Janssen
Op 9 september maakte wethouder Janssen bij gelegenheid van de officiële opening van ons Zwemcentrum gebruik om naast zijn complimenten aan het team, de beide dienst-oudste werknemers van exploitant Sportbedrijf Landgraaf BV, Miryam Mommertz-Mulders (als zwemonderwijzer in dienst vanaf 1978) en Anita Jongen-Erkens (als zwemonderwijzer in dienst vanaf 1980) extra in het zonnetje te zetten.

“40 jaar zwemmen in Landgraaf, een terugblik”
In de week van 19-26 september ontvangen  alle gebruikers een herinnering aan de opening van ons Zwemcentrum. Voor de jeugd is er een rugzakje met inhoud en alle overige gebruikers ontvangen een exemplaar van het foto-magazine “40 jaar zwemmen in Landgraaf, een terugblik”. Het magazine werd tijdens de officiële opening op 9 september aan het College van Burgemeester en Wethouders en alle genodigden uitgereikt door de leden van directie-bestuur en Raad van Commissarissen van de exploitant. De exploitant dankte hiermee de jubilerende gemeente Landgraaf, die 40 jaar geleden uit een gemeentelijke herindeling ontstond, voor het 40 jaar lang bieden van zwemfaciliteiten aan haar inwoners

Indrukwekkende demo synchroon zwemmen door Zwemsport Parkstad
De afdeling synchroonzwemmen van Zwemsport Parkstad gaf in diverse vormen imponerende demonstraties van synchroonzwemmen tijdens  de officiële opening van ons Zwemcentrum. De demonstratie toonde de ontwikkeling van beginnende beoefenaars uit de leeftijdsgroep 7-9 jaar en pas enkele maanden geleden gestart tot de Nederlandse en Europese top te rekenen medaille-verzamelaars. De afdeling synchroonzwemmen van Zwemsport Parkstad het Zwemcentrum In de Bende als thuisbasis en staat open voor nieuwe leden.