Voor zwemlessen ben je in goede handen bij In de Bende

17-03-2022
17-03-2022

Voor zwemlessen ben je in goede handen bij In de Bende

Maandag 14 maart 2022 bij Editie NL ook het item over vermeende wildgroei bij zwemlessen bekeken en geschrokken?

De boodschap was “als je je laat inschrijven bij de Kamer van Koophandel als zwemleraar of-school dan kun je bekwaam of onbekwaam zwemlessen geven en diploma’s (die je overal vandaan kunt halen) uitreiken’. Het Nederlandse zwemonderwijs is niet op orde. Zo zou blijken uit onderzoek van het AVROTROS programma Radar. Instructeurs hoeven geen diploma te behalen en iedereen kan zelf eisen bedenken voor een zwemdiploma. "Er is veel onduidelijkheid bij ouders”.

 

We gaan hier niet in op wat landelijk zou spelen, maar we willen benadrukken dat Zwemcentrum In de Bende werkt als licentiehouder van de Nationale Raad Zwemveiligheid, uitsluitend werkt met door die NRZ uitgegeven diploma’s, die alom worden erkend. Weet bovendien dat zwemlessen bij In de Bende uitsluitend worden verzorgd door gediplomeerde zwemonderwijzers die conform NRZ eisen regelmatig hun eigen vaardigheid moeten aantonen in de praktijk.

 

Bovendien bezit zwemcentrum In de Bende het branchekeurmerk Veilig  &Schoon van de stichting Zwembadkeur. Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden (landelijk, provinciaal en gemeentelijk) stellen aan zwembaden.

 

Om het keurmerk te behalen (zie ook elders op deze website) wordt de organisatie doorgelicht in opdracht van de stichting Zwembadkeur door een onafhankelijk onderzoeker. In dit geval Loyd’s Register. Loyd’s Register doet dat aan de hand van 28 eisen die bepalend zijn voor de kwaliteit van badinrichtingen en zwemgelegenheden. Denk aan veiligheid, organisatie, kwaliteit van het personeel, waterkwaliteit, luchtbehandeling, vergunningen, schoonmaakkwaliteit en kwantiteit etc. .