Zwemcentrum In de Bende beschikt over een 25 meter binnenbad. De watertemperatuur van het zwembad is op zaterdag t/m dinsdag 30° en op woensdag t/m vrijdag 32°.
Er worden bij In de Bende verschillende activiteiten aangeboden. Voor iedere leeftijd staat er iets op het programma bij ons Zwemcentrum. Zowel voor recreatief zwemmen, als voor aquaspinnen en Fifty Fit zijn er mogelijkheden bij In de Bende. Natuurlijk kunnen ook verenigingen bij ons Zwemcentrum terecht: Op dit moment zijn er een zwemvereniging en verschillende duikverenigingen bij ons gehuisvest.
Daarnaast beschikt In de Bende over een beperkte horecagelegenheid, waar u terecht kunt voor warme en koude dranken, snoep, ijs en snacks.
Met ons passensysteem kunt u zelfstandig toegang krijgen tot het bad. De pas wordt persoonlijk op naam gezet en kan opgewaardeerd worden met enkele lessen of met 10-badenkaarten. Na het scannen van uw pas bij het tourniquet, wordt er één entree afgeboekt en krijgt u toegang. Voor alle lessen bent u genoodzaakt in bezit te zijn van een persoonlijke pas, zonder uw pas kunt u niet naar binnen. Recreatief zwemmen en banen zwemmen blijft wel mogelijk zonder Bende pas.
Mocht u uw pas vergeten zijn, kunt u een duplicaat pas laten maken. De duplicaat pas wordt gekoppeld aan uw originele pas, waardoor deze beiden gebruikt kunnen worden.
Bij de ABC zwemlessen is het mogelijk om 7 minuten voor aanvang van de zwemles naar binnen te gaan. Zowel ouder en kind, moeten de pas eenmalig scannen. Per 45 minuten wordt er één les afgeboekt en kunt u onbeperkt naar binnen met dezelfde pas.
Tarieven:
Aanschaf Bendepas €11,-
Duplicaat pas €5,-
Landgraaf heeft met Zwemcentrum In de Bende en zijn voorgangers inmiddels een decennia-lange zwemtraditie die begint met zwembad Rimburg. Na zwembad Rimburg is de gemeente Landgraaf en haar voorgangers altijd als bouwheer en eigenaar van de diverse zwemvoorzieningen opgetreden. De exploitatie werd vervolgens op contractbasis uitbesteed, maar wel met financiële ondersteuning van de gemeente.
Het “oude” Zwemcentrum In de Bende werd laatstelijk (vanaf 1 januari 2018) geëxploiteerd door een stichting bestaande uit een vijftal lokale vrijwilligers. Het was in de periode dat Zwemcentrum In de Bende kopje onder dreigde te gaan onder hoge lasten. Op die wijze konden de inkomsten die voorheen contractueel naar de (landelijke) exploitant gingen door het nieuwe bestuur op de werkvloer worden ingezet. En kon de gemeente haar inwoners beloven dat het oude, tot op de draad versleten, In de Bende zou blijven voor haar inwoners totdat het doelgroepenbad gereed was.
Het nieuwe doelgroepenbad behield uit respect voor het oude bad en personeel dezelfde naam “Zwemcentrum In de Bende”. Afgelopen jaar besloot de gemeente tot een verrassende beheersconstructie. De gemeente richtte een rechtspersoon op in de vorm van een Besloten Vennootschap (Sportbedrijf Landgraaf BV). Daarmee volgt de gemeente het voorbeeld van enkele andere (grote) gemeenten.
De naam “Sportbedrijf Landgraaf BV” doet je niet meteen aan het zwembad denken en vereist dus een toelichting. De gemeente wil namelijk de mogelijkheid openhouden dat op termijn (nieuwe) sportlocaties en/of ondersteunende sportdiensten van de gemeente Landgraaf ook kunnen aansluiten bij de BV. Maar voorlopig is dat toekomstmuziek.
Rechtspersonen zoals we die in de sport tegenkomen, hebben elk hun eigen structuur. Stichtingen kennen enkel bestuursleden. Verenigingen kennen leden die hun bestuursleden kiezen. Een Besloten Vennootschappenzoals Sportbedrijf Landgraaf kent drie geledingen: aandeelhouder(s), en Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht en een bestuur/directie).
Als enig aandeelhouder heeft de gemeente Landgraaf de verschillende functies bij Sportbedrijf Landgraaf BV bemenst met de vrijwilligers van de stichting die het oude Zwemcentrum bestuurde. Zolang de stichting niet is ontbonden, vormen zij ook nog het bestuur van de Stichting tot Beheer en Exploitatie van Zwemcentrum In de Bende.
De dagelijkse leiding van Zwemcentrum In de Bende is in handen van locatie manager Adriënne van de Laar, die met een aantal medewerkers van de stichting konden overstappen naar het doelgroepenbad. Zwemgasten kunnen dus blijven rekenen op het vakmanschap van de hen bekende medewerkers.
Dit zijn niet de openingstijden van het zwembad. Bekijk de tijden van de activiteiten op deze website.