Zwemles ABC

Zwemles ABC

Wij bieden twee mogelijkheden aan voor de zwemles. Wij streven in beide programma’s naar het behalen van het A-diploma binnen 40 les weken. Aansluitend op het A-diploma volgen 10 weken voor het B-diploma en minimaal 10 weken voor het C-diploma. Het totale programma vanaf de eerste les tot het C-diploma duurt in minimaal 60 weken. De duur van het programma kan variabel zijn. Aanmelden kan vanaf 3 jaar en 9 maanden.

Keuzemogelijkheid:

  1. - Twee keer per week 45 minuten zwemles

    In dit programma hebben we maximaal 12 leerlingen per groep.

    Voor de B en C diploma’s bestaan de groepen uit maximaal 15 leerlingen.

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. 

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid. 

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden: 

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.

  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen. 

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid. 

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl

Wat houden de Nationale Zwemdiploma’s in?

Zwemdiploma A
De basistechnieken heeft uw kind onder de knie: de schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Verder kan uw kind met ‘lichte’ kleding zwemmen. Er kan verantwoord gezwommen worden in een gewoon zwembad.

Zwemdiploma B
De basistechnieken zijn verder geoptimaliseerd. Verder kan uw kind duiken en onderwater zwemmen. Met zwemdiploma B kan er gezwommen worden met normale kleding. Uw kind is een goede zwemmer en kan uit de voeten in een golfslagbad.

Zwemdiploma C
Het water is een vriend geworden van uw kind. Zowel in een binnenbad, als in de zee kan uw kind zich redden. Ook kan uw kind zwemmen met ‘zware’ kleding, zoals een regenjack. Het is belangrijk dat uw kind op regelmatige basis blijft zwemmen, zodat de technieken onderhouden blijven. Met diploma C kan er een leven lang genoten worden van het zwem- en waterplezier.

*10-badenkaarten programma 1 zijn 1 jaar geldig.
**10-badenkaarten programma 2 zijn 1 jaar geldig.

***maximaal 2 badenkaarten per aankoop per pashouder en er mogen per activiteit maximaal 3 badenkaarten met tegoeden op een ledenpas aanwezig zijn.

Aanmelden nieuwe lesklant voor de diploma’s A, B en C

Wanneer u uw kind wil aanmelden voor de zwemlessen, dient u persoonlijk naar de kassa van het zwembad te komen tijdens de  openingstijden van de kassa. Inschrijven kan vanaf de leeftijd van 3 jaar en 9 maanden.

U vult daar het aanmeldformulier in en geeft uw voorkeur aan m.b.t. de dag(en) en tijd.

Na uw keuze en na betaling van het inschrijfgeld a € 16,00 staat uw kind definitief ingeschreven; die plaats is dan voor uw kind gereserveerd. Wanneer uw kind kan starten is afhankelijk van de wachtlijst. Bij inschrijven kan onze medewerker daar meer informatie over geven.

Bij aanvang van de zwemlessen bent u verplicht om een pasje aan te schaffen; deze wordt gebruikt om de zwemleskaarten op te zetten. De kosten van dit pasje inclusief administratiekosten zijn € 11,00. Het pasje blijft uw bezit.

De € 16,00 die u bij het inschrijven betaald hebt, wordt verrekend met de aankoop van de eerste leskaart. 

Mocht u, om wat voor reden dan ook, besluiten om af te zien van uw plaats van de wachtlijst, dan retourneren wij het inschrijfgeld niet.

Tijden programma 1 (2x per week)

Niveau 1,2 en 3

Maandag en Donderdag 15:45 - 16:30
of
Maandag en Donderdag 16:30 - 17:15
of
Dinsdag en Vrijdag 15:45 - 16:30
of
Dinsdag en Vrijdag 16:30 - 17:15

Niveau 4

Maandag en Donderdag 17:30 - 18:15
of
Dinsdag en Vrijdag 17:30 - 18:15

B- en C-diploma

Maandag en Donderdag 18:15 - 19:00
of
Dinsdag en Vrijdag 18:15 - 19:00

Tarieven

Programma 1 los bad
€ 11,00
Programma 1 10-badenkaart*
€ 99,00
Diplomazwemmen
€ 20,00
Minigroep
€ 14,00
Minigroep 10-badenkaart
€ 126,00